Snídaňová ovesná kaše

Říká se, že snídaně je základ dne. Když chci mít pocit, že se ráno neobývám, a mám jen o ždibec víc času, vařím si ovesnou kaši. Je to jednoduché, výživné, zdravé a taky dobré. Prostě samé výhody, které se za tu chvíli, kterou vám zabere postavit hrnec na plotnu, určitě stojí.


[1 porce]

základ:
  • 35 g ovesných vloček (pokud máte nedrcené, je vhodné je mírně rozemlít např. v hmoždíři)
  • 2 dl vody
do hrnce:
  • 1 lžíce prášku Sójového nápoje Zajíc
  • 1 lžička chia semínek
  • 1 lžička máku
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
na dozdobení:
  • 1 lžička slunečnicových semínek
  • 2 lžičky domácí mirabelkové marmelády
  • 1 lžíce kustovnice čínské (goji)
  • mražené maliny a borůvky
  • snítka máty
Ovesné vločky dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přisypeme všechny ingredience, které patří do hrnce a vaříme, dokud směs nezíská kašovitou strukturu. Přelijeme do misky, ozdobíme sušeným ovocem, semínky, oříšky, čerstvým ovocem, marmeládou, medem, bylinkami... prostě vším, co nám padne pod ruku.

Kaše se dá samozřejmě připravovat i s mlékem, které použijete místo vody a sójového nápoje.
Super kombinace je taky strouhané jablko a půl lžičky skořice do hrnce a ořechy s rozinkami na dozdobení. Tato varianta vás skvěle nastartuje i do chladného zimního rána.

Komentáře

  1. Ovesnou kaši dělávám někdy k obědu, jako hlavní jídlo, s kakaem nebo skořicí, cukrem / medem/ a politou máslem. K tomu nějaký pikantní jemný kompot, např. broskve nebo dušená jablka. Když si chci ovesné vločky udělat k snídani, a teď mám zrovna období, namočím si do vody ovesné vločky přes noc, jen tolik, aby byly ponořené. Ráno je osladím medem, smíchám s jogurtem a když mám, přidám trochu jahod nebo malin. Jíst se může hned, za studena. Posílí, na delší dobu zasytí, a blahodárně zapůsobí na organizmus, minimálně rozhýbe zažívací ústrojí, a povzbudí myšlení.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat