Cizrnovo-papriková omáčka s pohankou

Přítel si dává v následujících třech dnech šťávový detox, do kterého jsem nemohla (kvůli mojí alergii na citrusy) jít s ním. Tím pádem nám odpadla obědová středa a já jela rovnou po prvním cvičení domů, abych si něco ukuchtila. A výsledek stál dneska vážně za to. :))

[2 porce]
  • 1 žlutá paprika,
  • 1/4 tofu,
  • 70 g cirzny (v suchém neuvařeném stavu),
  • 120 g pohanky (v suchém neuvařeném stavu),
  • 1 malá cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • špetka pažitky,
  • sůl,
  • olej
Den předem namočíme pohanku a cizrnu. Pozor, pohanka absorbuje hodně vody, tak s ní nešetřete. ;)
V den D nakrájíme cibuli a papriku na jemno a dáme je do hlubší pánve (nebo menšího hrnce) osmahnout na oleji. Z cizrny nesléváme vodu! Cizrnu i s vodou přidáme k cibulce a paprice a povaříme, aby vše ještě trochu změklo. Následně směs rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme špetku pažitky a stroužek česneku. Osolíme podle chuti (větší špetka).
Tofu nakrájíme na plátky, kostičky nebo třeba srdíčka. Pohanku nevaříme, pouze slijeme vodu. Vše naservírujeme na talíř a podáváme jako lehký oběd. :))
Dobrou chuť!

Komentáře