Cizrnovo-papriková omáčka s pohankou
- 1 žlutá paprika,
- 1/4 tofu,
- 70 g cirzny (v suchém neuvařeném stavu),
- 120 g pohanky (v suchém neuvařeném stavu),
- 1 malá cibule,
- 1 stroužek česneku,
- špetka pažitky,
- sůl,
- olej
V den D nakrájíme cibuli a papriku na jemno a dáme je do hlubší pánve (nebo menšího hrnce) osmahnout na oleji. Z cizrny nesléváme vodu! Cizrnu i s vodou přidáme k cibulce a paprice a povaříme, aby vše ještě trochu změklo. Následně směs rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme špetku pažitky a stroužek česneku. Osolíme podle chuti (větší špetka).
Tofu nakrájíme na plátky, kostičky nebo třeba srdíčka. Pohanku nevaříme, pouze slijeme vodu. Vše naservírujeme na talíř a podáváme jako lehký oběd. :))
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat