Kde se nají vegan/vegetarián z FI?

Studuji na Fakultě informatiky a jsem vegetarián. Kde běžně jím? Okolí naštěstí nabízí kupu možností, které jsou bez masa a zároveň za rozumnou cenu.

Oáza

Vegetariánská a veganská jídelna na stojáka. Úrovní jídla odpovídá menze, ale je levnější. Všechna jídla jsou bez masa a každý den mají velký výběr (třeba 10 různých jídel a přílohu si můžete vybrat zvlášť). Z FI se tam dostanete jednoduše, na Botanické nebo Zahradníkové nasednete na trolejbus 32 a svezete se na zastávku Smetanova, Oáza je na stejné ulici jako Moulin Rouge.
https://oaza-brno.cz/, cena 3260 Kč

FU LI HUA (Čína)

Čínská restaurace s celkem malým výběrem bezmasých jídel. Kromě rýže s domácím tofu a rýže s domácí zeleninou ještě doporučuji objednat si pouze přílohu "rýže se zeleninou" nebo "nudle se zeleninou" - je toho kupa, je to dobře ochucené sojovou omáčkou (pozor, je v tom i vejce). Jo a po jídle vám dají panáka výborného švestkového vína.
https://mapy.cz/s/2DAf9, cena od 79 Kč

Golden Nepal

Indická restaurace, která každý všední den nabízí jedno vegetariánské menu (tradičně to bývá č. 3). Je sice trochu dál, ale je levnější a mívá větší porce než Light of India.
http://goldennepal.cz/, cena 95 Kč

Light of India

Indická restaurace s jedním vegetariánským meníčkem. Je blíž než Golden Nepal, ale dávají tam menší porce.
http://lightofindia.cz/, cena 99 Kč

Menza Veveří

Menza na právnické fakultě ani ne 5 minut od fakulty. Nedávno celkem zdražili a přijde mi, že i výběr je poslabší. Každý den 1–3 vege jídla plus samozřejmě stálá týdenní nabídka, ve které je tradičně smažák, smažený hermelín nebo rýže s tofu.
https://www.skm.muni.cz/menza/bufet-veveri, cena 40–60 Kč

Veggie bar

Vegetariánská a veganská menza na Moravském náměstí u České. Z fakulty jste tam za 10 minut trolejbusem č. 32. Pozor, někdy mívají polívku s masem. Nabízejí i RAW věci, dobře vypadající zákusky a smoothies.
https://www.skm.muni.cz/menza/veggie-bar, cena 40–60 Kč

Haribol

Výborně a hlavně zdravě vařící jídelna. Menu je každý den prakticky stejné, ale obsahuje čaj, zákusek, polévku, kupu zeleniny, nějakou tu přílohu a třeba slaný koláč nebo luštěninové kuličky, je toho hromada a je to pestré. Já bych to mohla jíst každý den. Jídelnu najdete až na druhé straně Lužánek, což je ale pěkná procházka.
http://www.haribol.cz/, cena 90 Kč

Má hostina

Restaurace dvě zastávky šalinou směrem z centra. Každý den mají jedno paleo (s masem) menu a jedno veganské menu. Je to trochu dražší, ale člověk se pořádně nadlábne. Polévka bývá klasicky dost vodová zeleninová, ale člověk si jí může dát kolik chce (a je vege).
https://www.mahostina.cz/, 150 Kč

Doširak

Korejské bistro, kde si můžete dát veganský Gimbab (něco na způsob Japonského sushi), dávají do toho sójové maso - nejlíp naložené, co jsem kdy měla!
https://www.facebook.com/pg/dosirak.brno, cena 90 Kč

Komentáře

  1. Některé znám. Z FI nejsem, ale příjde mi, že jste od centra daleko.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat